Danshart

Danshart is een tweejaarlijks dansfeest voor iedereen die houdt van dans en muziek. Het vindt plaats op verschillende locaties in Vlaanderen. Het evenement vond een 1ste keer plaats in 2009. Het concept sloeg meteen aan en vandaag bereikt S-Sport//Recreas hiermee meer dan 2 000 deelnemers.

Danshart is in de 1ste plaats een product van de inspanningen van de vele vrijwilligers uit onze sportclubs. Het brengt mensen samen en zorgt voor een gevoel van solidariteit. Als sportfederatie ondersteunen en coördineren we alles, zodat we telkens weer met een event naar buiten komen waar we fier op mogen zijn.

Naast optredens van lokale artiesten en dansinitiaties nodigen we ook een publiekstrekker uit die het peterschap opneemt. Zo mochten we in het verleden al Bart Kaëll, Günther Neefs en Frank Galan ontvangen.

Danshart staat in het teken van het goede doel. De sportclubs bepalen zelf aan welke goede doelen zij willen schenken, op die manier vergroten we de betrokkenheid. In 2019 werd een recordbedrag van 27 055 euro opgehaald.

Met dit evenement creëren we een uitstraling als sportfederatie over gans Vlaanderen waarbij recreatief sporten, vreugdebeleving, laagdrempeligheid en toegankelijkheid centraal staan.

In het najaar van 2021 wordt Danshart opnieuw georganiseerd in verschillende Vlaamse provincies.