Goed genoeg-boek voor jonge ouders

In 2019 werkten de cel Kinderzorg (vzw Thuishulp) en vrouwenvereniging VIVA-SVV samen aan een publicatie voor jonge ouders met als boodschap dat ouderschap niet altijd perfect kan en moet zijn. We brachten in de vorm van een boekje een bundeling van relativerende quotes, cartoons, opdrachten en tips. Het boekje werd volledig vormgegeven door onze eigen opmaker en de content werd voorzien door de stafmedewerkers van VIVA-SVV en de cel Kinderzorg. De cartoons werden gemaakt door cartooniste Sara Bomans.

Het boek werd uitgebracht in februari 2019. Dankzij een 2de druk kunnen we jonge ouders nog steeds bijstaan. Kind en Gezin heeft ons gevraagd het ook via hen te verspreiden en in het Huis van het Kind Zottegem werd een tentoonstelling gemaakt met de content van het Goed genoeg-boek.

In totaal verspreidden we al 30 000 boekjes bij de doelgroep. Dit via de activiteiten van VIVA-SVV, de consultatiebureaus, het inloopteam van Antwerpen en de kinderopvang van vzw Thuishulp. Ook werd het in West- en Oost-Vlaanderen verspreid bij personeel of toegevoegd aan het geboortecadeau voor de leden. In het boekje werden ook per regio de voordelen van het ziekenfonds die gericht zijn op de doelgroep bekendgemaakt

In 2020 wordt dit boekje verder verspreid bij jonge ouders. Daarnaast komt er ook een vervolg. VIVA-SVV maakt in 2021 rond het thema van body positivity een goed genoeg lijf-boek met dezelfde look and feel.