Memorandum verkiezingen

Op 26 mei 2019 stemden de Belgen voor hun regionale en federale parlementen en voor het Europees parlement. Als ledenverdediger maar ook medebeheerder van onze sociale zekerheid brengt ons ziekenfonds voor elke verkiezing een memorandum uit met onze standpunten en voorstellen. In 2019 kozen we ervoor om dat memorandum ook breed te communiceren naar onze leden en niet-leden.

Naast de gebruikelijke beleidsversies creëerden we een beknopt memorandum. Daarvan verdeelden we een aantrekkelijk opgemaakte bundel intern en in ons eigen netwerk. Voor de brede ledenpopulatie maakten we een digitale versie op www.iedereen-telt-mee.be.

Samen met externe videopartner namen we straatinterviews af waarbij we mensen wat zij vonden van de kostprijs van een tandimplantaat of een uitkering van 46 euro per dag. Via 4 filmpjes konden we duizenden mensen bereiken op sociale media en in de ziekenfondskantoren. Op het einde van de filmpjes vroegen we kijkers wat zij ‘oké’ vinden en leidden we hen naar de website, waar ze een testje konden afnemen.

Ontdek de website van het memorandum 2019.