Lekker Normaal

In 2017 pakte ons ziekenfonds uit met de campagne ‘Lekker Normaal’. Heel wat mensen zijn de zoveelste voedingshype die je zegt wat je wel of niet mag eten moe. Gezond koken hoeft helemaal geen moeilijke wetenschap te zijn. Ook met weinig tijd en normale ingrediënten kan je perfect gezond eten. Daarom lanceerden de Socialistische Mutualiteiten in 2017 de campagne Lekker Normaal. Hierbij gaven we advies, tips, recepten en duiding over gezonde voeding die in ieders bereik liggen, ook financieel.

8 redenen om lekker normaal te eten

  1. De recepten zijn gemakkelijk en snel klaar te maken.
  2. Je zet een gevarieerd menu op tafel.
  3. Alles is gemakkelijk te krijgen in een winkel bij jou in de buurt.
  4. Wij gaan voor budgetvriendelijk. Gezond eten hoeft niet duur te zijn!
  5. Je eet verse en weinig bewerkte producten.
  6. We kiezen zo veel mogelijk voor lokaal, duurzaam en seizoensgebonden.
  7. Producten van plantaardige oorsprong hebben een voetje voor.
  8. En vergeet niet: gezond voedsel geeft je meer energie!

Wat vinden onze leden van Lekker Normaal?

Onze praktische ondersteuning bij gezond koken hielp veel leden een eind op weg. De website boordevol lekkere en gezonde recepten en een handige app om een weekmenu samen te stellen werden druk geraadpleegd.

  • Website met 200 lekker normale recepten: 69 000 bezoekers
  • Facebook-blog met 2 à 3 posts per week: 6 900 likes
  • App voor iOS en Android: 7 000 downloads
  • Kookboeken: 3 800 exemplaren
  • Regionale acties in heel Vlaanderen: meer dan 100 acties
  • Joetz-filmpje van vlogger Loïc: 20 000 keer bekeken
  • Fotowedstrijd van VFG, S-Plus, VIVA-SVV en S-Sport//Recreas: meer dan 60 inzendingen

‘Fretzak’

Onze jongerenorganisatie Joetz ontwikkelde in het kader van deze campagne een gerecht op maat van studenten. In samenwerking met vlogger Loïc maakten we een instructiefilm. De ‘Fretzak’ boden we te koop aan aan studenten tijdens de blok. Met deze campagne wilden we jongeren aanzetten om ook tijdens de blok gezond te blijven eten, en zelf te koken als alternatief voor fastfood.