Pers en onderzoek

Contacteer ons

Katrien De Weirdt, woordvoerder Socialistische Mutualiteiten
📧 katrien.deweirdt@socmut.be
☎️ 02 515 05 12  –  0470 27 58 79

Beeldbank

Download foto’s en logo’s

Ziekenfondsen zien alleen maar voordelen in samenwerking met lokale overheden

Ziekenfondsen zouden zich verzetten tegen lokale contactopsporing om hun macht niet te moeten afgeven of om het financieel gunstige monstercontract dat ze met de overheid afsloten, veilig te stellen. 2 stellingen, 2 valse insinuaties.

Lees meer ...

Uberdope lanceert single voor jongerencampagne gewoonmezelf.be

De jongerencultuur anno 2020 is er eentje die snel schakelt en non-stop in beweging is. Om hier letterlijk en figuurlijk even bij stil te staan sloeg het Gentse rapperstrio Uberdope de handen in elkaar met de Socialistische Mutualiteiten.

Lees meer ...

Bewoners van woonzorgcentra verblijven er gemiddeld 2,9 jaar

Wat is het profiel van de oudere in de woonzorgcentra?

Lees meer ...

Socialistische Mutualiteiten verheugd over tijdelijke verhoging ziekte-uitkeringen

Gisteren keurde het parlement een wetsvoorstel van sp.a en PS goed over een tijdelijke verhoging van de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. De Socialistische Mutualiteiten reageren…

Lees meer ...

Corona doet huisartsencontacten met kwart dalen

Studie Socialistische Mutualiteiten toont aan dat raadplegingen op afstand groot deel afname fysieke contacten compenseren De raadplegingen op afstand bij huisartsen die…

Lees meer ...

Ziekenfondsen nemen verantwoordelijkheid op voor contact tracing

De ziekenfondsen brengen alles in stelling om in opdracht van de Vlaamse overheid zo snel mogelijk contact tracing mogelijk te maken. Ze zullen daarvoor in Vlaanderen 1200 medewerkers op de been brengen.

Lees meer ...

1 mei-speech van Paul Callewaert

“We voelen allemaal die enorme spontane golf van solidariteit. En dat verklaart dat we zelfs in het diepst van de crisis warmte en vreugde voelen.”

Lees meer ...

Socialistische Mutualiteiten bieden gratis online hulp bij coronastress

De Socialistische Mutualiteiten bieden gratis onlinehulp bij coronastress. Een doe-het-zelf-module met tips en tricks ondersteunt Vlamingen in deze mentaal uitdagende tijden.

Lees meer ...

Mantelzorgers in de kou door onduidelijkheid attesten

Mantelzorgers die zich elke dag inzetten voor een familielid, geliefde of buur tijdens deze coronacrisis worden geconfronteerd met een resem onduidelijke richtlijnen. Dat zeggen mantelzorgorganisatie Coponcho en de Socialistische Mutualiteiten.

Lees meer ...

Socialistische Mutualiteiten kiezen voor de zorg van morgen, met een nieuwe zorgpartner i-mens

Vanaf maart 2020 gaan de thuiszorgdiensten van de Socialistische Mutualiteiten samen met Solidariteit voor het Gezin. Samen vormen ze de nieuwe en pluralistische zorgorganisatie i-mens.

Lees meer ...