Zorg24 met elektrische fietsen

Mensen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Om tegemoet te komen aan deze wens zetten Thuishulp en Solidariteit voor het Gezin hun schouders onder het project Zorg24. Met een aantal partners in de regio Oostende-Bredene bouwen we een 24-uur-op-24-thuiszorgnetwerk uit rond de zorgvrager.

Het project richt zich naar 60-plusser, die door een complexe zorgvraag of bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname continu langdurige en flexibele verzorging nodig hebben. Door hun intensieve zorgvraag worden deze mensen meestal sneller opgenomen in een woonzorgcentrum of zorghotel.

Uitgebreider zorgaanbod dankzij Zorg24

Zorg24 breidt het klassieke zorgaanbod uitgebreid met extra dienstverlening:

  • nachtcontrole door verzorgende (door een apart contingent binnen het project)
  • flexibele gezinszorg en avondtoeren (door onze dienst Thuishulp en de gezinszorg van Solidariteit voor het Gezin)
  • professionele alarmopvolging
  • ergotherapie aan huis
  • crisisopvang
  • dienstverlening van een zorgcoach.

Een zorgcoach stelt het zorgpakket samen volgens de individuele noden/behoeften van de gebruiker.

Onze verzorgenden in het project Zorg24 bieden hulp aan ’s avonds van 17.30 uur tot 22 uur. De hulp bestaat uit korte interventies van maximaal een halfuur. De cliënt wordt bijvoorbeeld geholpen bij het avondmaal, krijgt begeleiding bij het avondtoilet …

Efficiënte verplaatsingen met de elektrische fiets

Om een vlotte verplaatsing van de ene cliënt naar de ander te maken en om de parkeerproblemen te vermijden, hebben onze verzorgende een elektrische plooifiets ter beschikking. Deze fietsen werden via een groepsaankoop van Samen Sterker aangekocht.

Resultaat: onze verzorgden zijn zeer positief over hun nieuwe vervoersmiddel. De elektrische fietsen betekenen voor hen een daadwerkelijke tijdsbesparing.

Zorg24 fietsen